Rádio Západ vstupuje do DAB+ multiplexu operátora RTI cz

1. březen 2021

Úderem desáté hodiny dopolední bude v rozhlasovém multiplexu společnosti RTI cz zahájeno vysílání krajské stanice Rádio Západ. Program bude k dispozici na všech vysílačích operátora, ochranný interval se však bude na jednotlivých kótách lišit. Datový tok bude v případě RTI cz standardních 96 kbps s kódováním HE-AAC, verze 1.

Rádio je zaměřené převážně na regionální informace ze západních Čech a vstupem do digitálního rozhlasového vysílání podstatně rozšíří pokrytí a přispěje i k propagaci této platformy, např. formou spotů nebo rozhovorů o výhodách digitálního vysílání DAB+. Na vysílačích RTI cz, kde je k dispozici také Hlas Prahy bude použit ochranný level 2, na zbytku pak zůstane hodnota 1. Redakci to potvrdil provozní ředitel Roman Kropáček.

Pokrytí DAB+ multiplexu firmy RTI cz

Naladit rádio v DAB+ bude možné téměř po celých západních Čechách, v Praze, na dálnici D5 a Českobudějovicku. Součástí vysílání budou i multimediální data, jako textové a obrazové informace z regionu, které se postupně budou rozšiřovat o názvy písniček, informace z regionu, počasí, dopravy nebo webkamery Českého hydrometeorologického ústavu. Rádio Západ se tak stává další rozhlasovou stanicí, která chce aktivně podpořit rozvoj digitálního rozhlasového vysílání v České republice.

autor: lukpo
Spustit audio

Související