Operátor Skylink překlopí HBO, Cinemaxy a další kanály do HD, nabídne i nové stanice

18. listopad 2020

Osm programů, které byly doposud k dispozici v nabídce největší satelitní televize na trhu ve standardním rozlišení, šíří nově operátor i v HD kvalitě. Na přeladění mají klienti čas do 11. ledna příštího roku, kdy bude distribuce na původních parametrech ukončena.

Satelitní televize Skylink nabídne od dnešního dne svým zákazníkům osm stanic, které doposud sledovali ve standardním rozlišení, v kvalitě Full HD. Půjde mimo jiné o programy HBO 2, HBO 3 a Cinemax; nově se zde objeví i Cinemax 2 HD; dále Film+ nebo FilmBox Premium. Nováčky v nabídce největší satelitní televize na trhu budou kanály Extreme Sports, Spektrum Home, CBS Reality nebo LaLa TV. Operátor sestavil změny do tabulky, kterou přikládáme níže. Zároveň dojde ke změně parametrů některých stávajících programů.

Změny satelitní televize Skylink od 18. listopadu

Tyto technické změny pro většinu zákazníků Skylinku nepředstavují žádné komplikace. Pokud mají certifikovaný přijímač Skylink Ready, vysílací parametry aktualizuje tento set-top box automaticky, a to díky funkci FastScan. Pokud zákazník takový přijímač nemá, je potřeba naladit programy manuálně, a to nejpozději 11. ledna příštího roku, kdy bude vysílání se starými parametry ukončeno. Satelitní televize Skylink působí na pozici 23,5 stupně východně, družice Astra 3B, a stávající změny probíhají celkem ve třech jejích multiplexech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související