Operátor Skylink přitlačil opět na pilu, příjem základních programů ze satelitu bude stát přes sto korun

21. leden 2020

Se změnou základního programového balíku přichází operátor ve chvíli, kdy se v Česku naplno rozjel přechod na pozemní vysílání DVB-T2. Operátor dlouhodobě láká diváky v kampaních k vyřešení tohoto problému placenou televizí.

Satelitní operátor Skylink zvedne od 1. března cenu takzvaného Servisního poplatku. V praxi to znamená, že příjem základních českých programů, který stál doposud 89 korun měsíčně, se zvedne na 119 korun, dojde tedy ke skokovému navýšení ve výši 30 korun. Operátor to dnes oznámil v tiskové zprávě. Výše ročního poplatku byla 1399 korun, nově to bude o sto korun více. Jednorázová úhrada za 24 měsíců se zvyšuje ze stávajících 2399 korun na 2699 korun.

Provozovatel satelitní služby Skylink, společnost M7 Group, navyšuje cenu Servisního poplatku ve chvíli, kdy se v České republice naplno rozběhl přechod na vyšší verzi pozemního digitálního vysílání DVB-T2 a v prvních lokalitách již došlo k vypnutí DVB-T. Skylink dlouhodobě vedl kampaň, která měla diváky přesvědčit, aby raději než volně dostupné programy sáhli po placené televizi. Zato jim sliboval nejen výběr z desítek stanic, ale také vyšší obrazovou kvalitu Full HD.

autor: lukpo
Spustit audio

Související