Operátor SledováníTV překlopil do HD i západočeskou ZAK TV, Plzeň TV zůstává v SD

10. říjen 2022

Postupný přechod ze standardního na vysoké rozlišení se v průběhu uplynulých let týkal nejen velkých komerčních televizí nebo placených kanálů, ale také regionálních stanic. Signál v HD formátu u západočeské televize ZAK TV mohou přijímat nově i klienti služby SledováníTV. Sesterská stanice Plzeň TV pokračuje se standardním rozlišením.

Ve vysokém rozlišení nabízí internetová televize hned několik regionálních programů, namátkou RTM+ pro Liberecký kraj, Jihočeská televize JČ2, Regionálnítelevize.cz Ústí nad Labem nebo CMS TV ze Svitav. Vzhledem k tomu, že relativně nedávno přešla do HD formátu i JTV z jižních Čech, není zpřístupnění HD formátu u ZAK TV žádným překvapením. Čas ukáže, zdali se stejný krok bude týkat i programu Plzeň TV.

Do vysokého rozlišení by měla v horizontu několika měsíců přejít i sama Regionálnítelevize.cz, která zastřešuje vysílání řady místních a lokálních programů. Změna souvisela s dalšími novinkami, které provozovatel pro své diváky nachystal. Šlo mimo jiné i o nové označení projektu pod názvem Náš region TV. Přesto, že změna měla proběhnout v horizontu několika dní, kanál v neděli 9. října stále fungovat pod svým původním názvem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související