Operátor Telly se postavil na stranu O2 TV, na nové požadavky televize Prima ale musel přistoupit

3. únor 2022

Společnost Telly se podobně jako Vodafone v aktuální kauze blokování přetáčení reklamních bloků zastala operátora O2 Czech Republic, který provozuje platformu O2 TV a nejpozději 1. března má podle varování FTV Prima dojít k přerušení distribuce jejich kanálů. Telly uvedla, že sice na podmínky mediální skupiny přistoupila, ale nesouhlasí s nimi.

„Celý rok 2021 jsme otázku vysílání TV programů Prima intenzivně řešili a snažili se vyjednat co nejmenší nárůst ceny i možnost zachování přetáčení obsahu beze změn. Bohužel jsme se však od Primy nesetkali se vstřícným ani s věcným přístupem a pod hrozbou vypnutí signálu programů TV Prima (k čemuž skutečně TV Prima začala podnikat konkrétní kroky) jsme nakonec byli donuceni požadované podmínky akceptovat,“ uvedl operátor.

Operátor Telly upozornil zákazníky, že v přístupu k FTV Prima stojí de facto na straně operátora O2 Czech Republic. „Není pravda, že by O2 TV byla jediným operátorem, který s požadavky TV Prima nesouhlasil. Nám ale nakonec bohužel nezbyla jiná možnost než se podvolit,“ dodala firma ve zprávě pro zákazníky. Operátor Telly vnímá celou situaci jako vypjatou a negativně se staví zejména k braní diváků za rukojmí v rámci mediální kampaně.

autor: lukpo
Spustit audio

Související