Operátor Towercom má dva nové DAB+ vysílače pro střední a východní Slovensko

12. srpen 2024

Začátkem letních prázdnin byly spuštěny dva nové DAB+ vysílače telekomunikační společnosti Towercom. Jedná se konkrétně o oblasti Poprad - Hranovica a Ružomberok - Úložisko. K dispozici jsou programy Slovenské televize a rozhlasu (STVR), dva náboženské okruhy nebo rádio Rock.

Čtěte také

Na středním a východním Slovensku byly nedávno uvedeny do provozu dva nové vysílače digitálního rozhlasu DAB+, které výrazně zlepšují pokrytí v těchto oblastech. První z nich, vysílač v Popradu-Hranovnici, pracuje na kanálu 9A s výkonem 5 kW a zajišťuje pokrytí východní části Slovenska, včetně měst Poprad, Svit a jejich okolí. Druhý vysílač, umístěný v Ružomberku-Úložisku, vysílá na kanálu 8A rovněž s výkonem 5 kW a pokrývá centrální část regionu Liptov, což zahrnuje města Ružomberok a Liptovský Mikuláš.

Tato expanze digitálního vysílání na Slovensku přináší posluchačům řadu výhod, zejména v podobě čistšího zvuku a širší nabídky stanic. Mezi stanicemi, které jsou dostupné prostřednictvím těchto vysílačů, jsou jak veřejnoprávní, tak komerční programy. Posluchači nyní mohou naladit stanice jako Rádio Slovensko, Rádio Regina, Rádio_FM, Rádio Devín, Rádio Patria, Rádio Litera, Rádio Junior, Rádio Pyramída, Radio Slovakia International a také náboženské stanice Rádio Maria a Rádio Lumen, nabídku uzavírá rádio Rock.

autor: lukpo
Spustit audio

Související