Ostravská televize Polar začala vysílat díky DVB-T2 v HD, doposud takto program pouze označovala

20. listopad 2020

Do vysokého rozlišení přecházejí postupně i regionální televize. Ostravský Polar zpřístupnil svůj signál v HD kvalitě prostřednictvím DVB-T2 multiplexu 24. Prostřednictvím červeného tlačítka, technologie HbbTV, je k dispozici i její druhý program.

Ostravská televize Polar začala vysílat v DVB-T2 multiplexu 24 ve vysokém rozlišení obrazu. Na tuto novinku upozornil redakci portálu Digitální rádio tamní čtenář Tomáš. Podle jeho vyjádření sice Polar figuroval v HD rozlišení i v tiskových materiálech operátora sítě, společnosti Digital Broadcasting, stanice ale byla v reálu šířena v poměru 960x540p. Tento formát se v době přechodu na DVB-T2 označoval jako qHD. Ostravský Polar je tak aktuálně z vysílačů zmíněné společnosti k dispozici v rozlišení 1920x1080p.

Polar charakterizuje sama sebe na webu jako největší soukromou televizní společnost v Moravskoslezském kraji. Její terestrický signál je sice určen primárně pro tento region, nicméně prostřednictvím dalších distribučních kanálů je možné tuto stanici sledovat prakticky po celé České republice. Napomáhají k tomu například internetové televize. Polar je mimo jiné k dispozici v rámci nabídky Vodafone TV, T-Mobile TV nebo SledováníTV. Díky červenému tlačítku HbbTV si mohou zájemci pustit i on-line stream Polar 2.

autor: lukpo
Spustit audio

Související