Placená DVB-T2 televize Freenet TV v Německu počítá i nadále s provozem bezplatného HbbTV portálu

12. únor 2021

Díky bezplatnému portálu, který vyžaduje připojení televizoru nebo set-top boxu k internetu, mohou diváci pozemního vysílání v Německu sledovat archivy nebo poslouchat rádia on-line. Službu Freenet TV si z možných 62 milionů diváků předplácí přibližně milion.

Placená pozemní televize Freenet TV, která v Německu umožňuje přístup k řadě komerčních programů ve vysokém rozlišení HD, bude i nadále provozovat bezplatný portál dostupný přes červené tlačítko, technologii HbbTV. Spolupráci na této službě prodloužil operátor platformy, společnost Media Broadcast, s jejím vývojářem, firmou Dotscreen. Informaci přinesl ve středu mimo jiné portál Advanced Television. Freenet TV Portal byl vyvinut a představen v roce 2016 a přináší přístup do archivu německých stanic a umožňuje i poslech on-line rádií.

Německé kódované programy si v současné době platí v DVB-T2 okolo jednoho milionu zákazníků. Podle Francie Petrick, manažerky Media Broadcast, která má službu Freenet TV na starosti, to lze považovat za úspěch, protože zákazníci platformy jsou značce loajální. V rozhovoru pro portál Teltarif.de přiblížila, že budování celé sítě 63 vysílačů trvalo rekordně krátkou dobu, a to dvacet měsíců. Teoretický dosah služby je v současné době 62 z celkových 83 milionů obyvatel. V éře DVB-T bylo signálem pokryto 42 milionů lidí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související