Videotéka HBO GO ode dneška zdražila. Zvyšujeme investice do vlastní tvorby, hájí se její provozovatel

21. říjen 2019

„Už od startu natáčení vlastní tvorby vnímáme nárůst předplatitelů a zvýšený zájem o naši lokální originální produkci,“ uvedla v oficiální reakci pro média Pavla Brožková, tisková mluvčí HBO Europe.

Společnost HBO Europe od dnešního dne zvýšilo cenu předplatného videotéky HBO GO, a to ze stávajících 129 na 159 korun, v případě Slovenska pak došlo k navýšení o jedno euro. Za zvýšením této částky, o němž informovala sama placená televize, došlo z důvodu zvýšení investic do původní tvorby. Zároveň dochází k výraznému snížení doby, kdy si může nový zákazník službu bezplatně otestovat, a to z jednoho měsíce na pouhý týden. Toto období je podle provozovatele služby dostačující, samotný krok ale nezdůvodnil.

„Už od startu natáčení vlastní tvorby vnímáme nárůst předplatitelů a zvýšený zájem o naši lokální originální produkci. Tento zájem se projevuje i v přímém prodeji, a proto zvyšujeme investice právě do originální produkce. Ať už jde o tu českou, kdy nám letos v listopadu začíná nový špionážní seriál Bez vědomí, ostatní originální produkci z Evropy, jako je třeba na českém HBO GO úspěšný seriál Zpřítomnělí z HBO Nordic a nebo i tu americkou,“ uvedla v oficiální reakci pro média Pavla Brožková, tisková mluvčí HBO Europe.

autor: lukpo
Spustit audio

Související