Placená videotéka HBO GO zpřístupnila stahování vybraných seriálů a filmů do offline režimu

26. září 2019

Novinka je prozatím k dispozici pouze pro majitele mobilních zařízení s Androidem. Dá se předpokládat, že operační systém iOS bude následovat později. Firma zatím již několik let očekávanou funkcionalitu oficiálně nekomunikovala.

Zákazníci placené videotéky HBO GO mohou nově sledovat vybrané filmy a seriály také v offline režimu. Jde o funkci, kterou už mohou klienti konkurenčního Netflixu využívat od samého začátku působení na našem trhu, tedy od roku 2016. Aktuálně je funkce dostupná pouze pro mobilní zařízení s operačním systém Android, podpora iOS (Apple) prozatím chybí. Společnost HBO Europe zpřístupnila funkci pouze u filmů a seriálů, u nichž to licenční práva povolují, není proto k dispozici pro kompletní nabídku videotéky.

Jak poznat titul, který je k dispozici také pro offline sledování? Po kliknutí na konkrétní film nebo seriál se pod jeho anotací objeví modrý kroužek s bílou šipkou a informací „Stáhnout“, případně „Stáhnout jednotlivé epizody“. Po aktualizaci aplikace na operačním systému Android byla v menu nově aktivována funkce Stahování. Zde najde uživatel kompletní přehled stažených titulů. Také v této sekci je možné aktivovat rodičovský zámek a uživateli se pak nebudou zobrazovat tituly nevhodné pro děti.

Tituly jsou v offline režimu uloženy pouze omezenou dobu, která je u nich uvedena. Nechybí ani informace o velikosti souboru.

autor: lukpo
Spustit audio

Související