Po Europe 2 se na satelitu Astra objevilo i slovenské Fun rádio

4. únor 2022

Nabídka slovenských rozhlasových stanic dostupných prostřednictvím satelitu Astra 3B, který využívá i placená televize Skylink, se ve čtvrtek 3. února opět rozšířila. Po Europe 2 je Fun druhým tamním médiem, které se tento měsíc objevilo na této družici.

Fun rádio je k dispozici na satelitu Astra 3B ve třech verzích a jednotlivé mutace jsou označeny číslicemi. Spolu s Europou 2 probíhala doposud distribuce tohoto privátního programu prostřednictvím družice Thor 7 na pozici 1 stupeň západně. Na původním i novém satelitu jsou obě stanice k dispozici v režimu free-to-air, tedy volně, to znamená bez nutnosti použití dekódovací karty některého z operátorů placených služeb.

Slovenské komerční rádio se objevilo v multiplexu společnosti Towercom, který je obsazen také tamním zpravodajským kanálem TA3 HD a volně šířenou křesťanskou stanicí TV Noe HD. Ze slovenských rádií jsou tu dále k dispozici okruhy RTVS, Rádio Jemné, Rádio Lumen nebo Rádio Vlna. Distribuci prostřednictvím stejného satelitu využívá i Český rozhlas pro šíření většiny svých programů. Z kapacitních důvodů zde chybí Radiožurnál Sport a Pohoda.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 12363/V, SR 29500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související