Podcastové rádio Detektor.fm obohatilo vstupem do DAB+ vysílání o nové pořady

25. květen 2023

Začátkem dubna došlo k rozšíření rozhlasové stanice detektor.fm do celoplošné nabídky DAB+ v sousedním Sasku. Dodatek Wort v názvu programu pochopitelně značí, že tento okruh staví zejména na mluveném slovu. Stanice sama sebe charakterizuje jako podcastové rádio a právě z této kategorie pocházejí i novinky, které se objevily ve vysílání.

Jednou z programových novinek je Pop Filter – Der Song Des Tages. Jde o kurátorský výběr hudebního ředitele Gregora Schenka a hudební redaktorky Jessiky Huges, kteří představují vždy novou kapelu nebo umělce a její konkrétní titul. Cílem je posluchačům nabídnout hudbu nezatíženou mainstreamem a nediktovanou velkými hudebními vydavatelstvími. Pop Filter se ale plánuje nezaujatě podívat právě i na velká jména. Ve vysílání je ho možné slyšet denně v devět a osmnáct hodin.

Ve formátu PodcastPodcast přináší šéfredaktorka Ina Lebedev tip na vybraný podcastový formát. Posluchači se mohou těšit na oblíbené podcasty zaměřené výhradně na mluvené slovo, dokumentární formáty nebo podcastové klasiky. Pořad má být unikátní v tom, že doporučuje podcasty a sám je podcastovým formátem. Cílem je posluchačům alespoň v něčem zpřehlednit nepřeberné množství online audio formátů. Detektor.fm Wort pláuje být podcastovou jedničkou ve všech směrech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související