Podcasty přilákaly sociální síť TikTok, je na ní aktivní i Radio Wave

2. listopad 2022

Sociální síť TikTok se připravuje na spuštění vlastní aplikace pro poslech podcastů. Informuje o tom několik zahraničních zdrojů, které si všimly aktivity provozovatelé této služby. Souvisí to mimo jiné i s novým generátorem zdrojů, který se připojil na některé generátory podcastů. TikTok má více než jednu miliardu uživatelů měsíčně.

Jedním z portálů, který upozorňuje na aktivitu sociální sítě TikTok v oblasti podcastů je Podnews. Připojení nového generátoru zdrojů podcastů proběhlo 11. října a v praxi dochází k přejímání jednotlivých příspěvků směrem k TikToku. Sociální síť má více než jednu miliardu uživatelů, z toho ve Spojených státech aktivních je téměř 138 milionů. Mateřská firma TikToku s názvem Resso se už zabývá streamingem hudby v Brazílii.

Podcasty se staly v průběhu posledních let naprosto běžnou součástí konzumace audia a na své domovské stránce se do nich v nedávné době pustil i portál YouTube, zatím opět pouze v USA. Poslech audia na vyžádání je standardem i pro služby jako Spotify nebo Apple Music. Naopak prostředí TikToku není cizí například Radiu Wave, které je jedinou stanicí Českého rozhlasu, která zdá má účet. Aktuálně tu eviduje necelou tisícovku fanoušků.

autor: lukpo
Spustit audio

Související