Podcasty přilákaly i YouTube, jako první jim zavádí samostatnou sekci v USA

14. září 2022

Krok, který se dal dříve nebo později očekávat. Tak lze označit aktuální rozhodnutí americké společnosti Google na její online platformě YouTube, která se zaměřovala doposud především výhradně na video. Novinka je k dispozici pouze prozatím ve Spojených státech, dá se nicméně předpokládat, že do budoucna se rozšíří i na další trhy.

O kategorii YouTube Podcasts informoval na konci srpna například portál The Verge. Uživatelé mohou novou sekci navštívit také prostřednictvím funkce Prozkoumat, která funguje i v České republice, obsahuje ovšem pouze záložky jako Trendy, Hudba, Filmy nebo Sport. Právě poslední kategorie, jak jsme vás již informovali, je také čerstvým rozšířením v tzv. chytrých televizorech, neboli Smart TV.

Odklon YouTube od služby určené výhradně pro video lze v posledních měsících sledovat i v České republice. Při vstupu do sekce Hudba opatřené logem YouTube Music je možné se například ve Smart TV přepínat u přehrávaných skladeb mezi videem a audiem, kdy se na pozadí v druhém případě objeví statický obrázek singlu a časová lišta. Na podcasty nedávno zacílila změnami v prostředí mobilní aplikace také služba Spotify.

autor: lukpo
Spustit audio

Související