Polská komerční televize TVN7 může vysílat dalších deset let, regulátor po mediálním tlaku ustoupil

21. únor 2022

Národní rada pro rozhlasové a televizní vysílání prodloužila skupině TVN Discovery terestrickou, satelitní a kabelovou licenci pro tematickou stanici TVN7 o dalších deset let. V případě, že by se tak nestalo, musel by program vypnout své vysílání již za několik dní. Oprávnění tak bylo prodlouženo až do roku 2032.

„Během jednání dne 18. února 2022 přijala Národní rada pro rozhlasové a televizní vysílání usnesení o udělení vysílací licence pro program TVN7 na dalších 10 let,“ informoval ve stručné zprávě na svém webu mediální regulátor. V České republice je stanice k dispozici přeshraničním příjmem z některých polských DVB-T vysílačů, k dispozici je však i v nabídkách některých tuzemských operátorů, konkrétně internetových platforem.

Portál media2.pl upozornil, že vypnutím TVN7 by diváci přišli o stanici, která vysílá nepřetržitě již od roku 2002, letos tedy oslavuje své dvacáté výročí. Na terestrické platformě DVB-T tento program sleduje téměř 30 procent diváků, velkému zájmu se těší zejména u publika mezi 16 až 49 lety. Kromě filmů a seriálů se v jejím vysílání objevily reality show známé i z tuzemských obrazovek, mimo jiné Big Brother nebo Hotel Paradise.

autor: lukpo
Spustit audio

Související