Celoplošné polské komerční televizi TVN7 hrozí, že za necelé dva týdny přijde o licenci

14. únor 2022

Přesně dva týdny zbývaly v pátek 11. února do nuceného vypnutí vysílání celoplošné polské komerční televize TVN7. Stanice z portfolia společnosti TVN Discovery čeká už více než rok na prodloužení licence, k tomu kroku se ale prozatím Národní rada pro rozhlasové a televizní vysílání neodhodlala.

Čtěte také

Web zpravodajského kanálu TVN24 upozornil, že stávající licence, která umožňuje TVN7 vysílat, vyprší v pátek 25. února. Mediální regulátor jednal již o jejím možném prodloužení, radní se ale na něm prozatím nedokázali shodnout. Z celkových pěti hlasů členů orgánu byly pro prodloužení pouze tři, přičemž zapotřebí jsou však minimálně čtyři. TVN7 pod své logo natrvalo umístila informaci s odpočtem dnů, které zbývají do expirace zmíněné licence, nasadila i speciální spot.

Na blížící se konec licence upozorňuje ve vysílání TVN7 trvale textová informace umístěná pod logem

„Příjem volné zábavy zasáhne běžného diváka nejvíce. Odvysíláním spotu chceme upozornit naše diváky, že jejich oblíbené pořady, seriály a hrdinové mohou brzy zmizet z obrazovky. Proto je žádáme o podporu. Mohou skutečně pomoci tím, že se obrátí na Národní radu pro rozhlasové a televizní vysílání, aby nám udělila licenci na další období,“ konstatovala při této příležitosti Katarzyna Mazurkiewiczová, programová šéfka TVN7.

TVN informuje, že „Sedmička“ patří mezi největší, nejznámější a nejoblíbenější stanice v sousedním Polsku, odkud ji mohou přijímat i někteří čeští diváci přeshraničním zásahem tamních DVB-T vysílačů. Komerční stanice je ovšem k dispozici přímo i v nabídkách některých tuzemských operátorů, avšak pouze ve standardní kvalitě obrazu. Na satelitu Hotbird je program kódován a oficiální cestou není na našem území k dispozici.

autor: lukpo

Související