Polská veřejnoprávní televize plánuje letos spustit anglicko-jazyčný kanál TVP World

22. leden 2021

Polský veřejnoprávní vysílatel plánuje spustit další stanici, jejíž vysílání bude určeno do zahraniční. Po kanálu TVP Polonia, který je dostupný i v tuzemských kabelových nabídkách, a anglicko-jazyčné Poland In má přijít na řadu TVP World.

Polská veřejnoprávní televize TVP plánuje v letošním roce spuštění anglicko-jazyčného kanálu. Stanice TVP World by byla určena zejména pro Poláky žijící v zahraniční, kteří jsou již dlouho odtržení od své rodné země a ztrácí kontakt s polštinou. Cílem programu je zaměřit se nejen na Polsko, ale celý region střední a východní Evropy. Informaci přinesl v rozhovoru se šéfem TVP Jackem Kurskim portál Wirtualnemedia.pl. Vysílání TVP dostupné v zahraničí včetně Česka už je možné sledovat díky webu https://tvpstream.vod.tvp.pl/.

Podle Jaroslawa Sellina, státního tajemníka ministerstva kultury, národního dědictví a sportu, je právě Polsko nejlepším kandidátem pro to, aby bylo schopno říct světu, co se děje v celém regionu, a to mnohem lépe než ostatní evropské země. „Prozatím není jisté, zda se kanál bude jmenovat TVP World. Jde prozatím pouze o pracovní označení,“ konstatoval Kurski. Polská veřejnoprávní televize letos v březnu spustí stanici TVP Kobieta určenou ženám, plánuje i vzdělávací kanál TVP Nauka a do roku 2024 se mají diváci dočkat i TVP 4K.

autor: lukpo
Spustit audio

Související