Polská veřejnoprávní televize spustí 8. března stanici TVP Kobieta, její vysílání zpřístupní i v DVB-T

20. leden 2021

Nová stanice TVP Kobieta má být věnována ženám. Nabídne lifestylové magazíny, užitečné rady i zábavné pořady. Náklady na první rok provozu by měly dosáhnout v přepočtu necelých 90 milionů korun. Polská veřejnoprávní televize plánuje i nové stanice TVP Nauka a TVP Muzyka.

Polská veřejnoprávní televize rozšíří 8. března své portfolio kanálů o novou tematickou stanici TVP Kobieta. Informaci dnes přinesl portál Press.pl. V DVB-T má být TVP Kobieta dočasnou náhradou za kanál TVP Rozrywka, který je součástí multiplexu 8. Jak z názvu programu vyplývá, jeho vysílání má být zaměřené na ženy. Veřejnoprávní projekt by měl přijít v letošním roce na necelých 15 milionů zlotých, v přepočtu tedy přibližně 86 milionů korun. Ženám má nová stanice nabídnout lifestylové magazíny, užitečné rady i zábavné pořady.

Co se týká samotného rozdělení financí, portál Press.pl uvádí, že necelých deset milionů zlotých, tedy cca. 58 milionů korun, má padnout na samotný vznik programu, vysílání má pak stát 4,6 milionu zlotých – 26,5 milionu korun. Novou stanici chce TVP financovat z komerčních aktivit, prodeje vysílacích práv a dalších zdrojů, mezi něž se počítají i státní dotace. Ve fázi příprav jsou také nové veřejnoprávní projekty TVP Nauka a TVP Muzyka, s nimiž se počítá v plánech pro roky 2020 až 2024. TVP zvažovala i kanál ve 4K rozlišení.

autor: lukpo
Spustit audio

Související