Polská veřejnoprávní televize TVP po osmnácti letech významně promění grafickou podobu svých kanálů

3. únor 2021

Proměnou vizuálu projdou letos polské veřejnoprávní kanály TVP1, TVP2 a TVP Sport. Stejnou velikost písma dostanou jejich názvy i označení jednotlivých okruhů, zároveň zmizí zařazení jednotlivých písmen instituce do grafických polí.

Polská veřejnoprávní televize TVP chystá v letošním roce významnou grafickou proměnu některých svých kanálů, konkrétně stanic TVP1, TVP2 a TVP Sport. Informaci přinesl portál Wirtualnemedia.pl s odvoláním na generálního ředitele TVP Jaceka Kurskeho. Ten o plánované změně promluvil přímo ve vysílání kanálu TVP1. Ze spotu, který mělo publikum možnost zhlédnout, vyplývá, že půjde o největší změnu od roku 2003. Názvy stanic opustí grafická pole a dostanou se do volného prostoru, změní se i font písma.

Novým vizuálem chce podle portálu Wirtualnemedia.pl polské veřejnoprávní médium podtrhnout prolínání tradičního televizního vysílání s obsahem dostupným on-line. Velikost písma bude v případě názvu stanice i číselného označení stejná, v případě stanice TVP1 se ale změní použitá modrá barva, která bude tmavší. Na českém území je možné sledovat programy TVP několika způsoby – zejména prostřednictvím přeshraničního příjmu polských DVB-T vysílačů. Někteří operátoři zařadili tyto stanice do svých nabídek.

autor: lukpo
Spustit audio

Související