Polský DAB+ multiplex z města Andrychów s několika programovými změnami

20. prosinec 2022

U našich severních sousedů, nedaleko hranic s Českem, došlo k programové změně v digitální rozhlasové síti DABCOM určené pro region Andrychów. V DAB+ multiplexu se objevily nové programy Muzyczne Radio a Radio Jasna Góra, došlo ovšem tak k vyřazení několika dalších stanic. Aktuálně je tu šířeno osm stanic.

Na programové změny upozornil koncem listopadu portál RadioPolska. DAB+ multiplex zažil menší zemětřesení, protože kromě dvou novinek, bylo vyřazeno několik regionálních stanic. Muzyczne Radio a Radio Jasna Góra v nabídce doplňují Radio Andrychów, Radio Bielsko, Mega Radio, Disco Radio, Radio Nuta a Radio Profeto. Všechny stanice jsou vzhledem k obsazenosti multiplexu šířeny s jednotným datovým tokem 128 kbps.

Z multiplexu DABCOM v Andychówě byly vyřazeny konkrétně čtyři rozhlasové stanice a jedná se o Radio 7, WRFM, Radio Plonsk, Radio Park a Radio TPS. Co se týká polského Radia 7, nejde o křesťanskou rozhlasovou stanici téhož jména, která je k dispozici v českých DAB+ multiplexech operátorů Teleko digital a RTI cz. Za zmínku stojí fakt, že Radio Andrychów například o šíření v DAB+ na svém webu vůbec neinformuje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související