Čím překvapí Polsat v DVB-T2? Skupina zatím své plány pro příští rok nekomentuje

2. prosinec 2021

Sousední Polsko se připravuje na přechod na pozemní vysílání DVB-T2. Operace je zde naplánována na druhý kvartál příštího roku a pomalu se začíná vyjasňovat, které programy budou k dispozici ve vyšší obrazové kvalitě. Komerční skupina Polsat ale zatím na toto téma mlčí.

Sousední Polsko se dočká v příštím roce zvýšeného počtu programů ve vysokém rozlišení na pozemní platformě. Své plány představila komerční skupina TVN Discovery i veřejnoprávní TVP, v tuto chvíli však zatím visí otazník nad telekomunikačním gigantem Polsat. Portál Wirtualnemedia.pl nedávno pouze potvrdil, že i tato mimo jiné mediální skupina je rozhodnuta se přechodu na nový televizní standard účastnit.

Proč je právě Polsat největší neznámou v celém procesu? Firma v současné době již provozuje na pozemní platformě svůj placený multiplex označovaný jako TV Mobilna, který je však kódován. Volně je zde k dispozici zpravodajská stanice Telewizja 24 (dříve Polsat News). Komerční programy Polsat a Super Polsat jsou součástí tamního multiplexu 2, kde jsou k dispozici ve standardním rozlišení, a to právě vedle kanálů TVN a TVN7.

autor: lukpo
Spustit audio

Související