Polský rozhlas počítá i v roce 2024 s novými DAB+ vysílači

26. leden 2024

Další fáze spouštění nových digitálních vysílačů Polského rozhlasu proběhne v letošním roce. Veřejnoprávní médium potvrdilo, že na řadu přijde minimálně dalších třináct oblastí. Polský rozhlas rozšiřuje svou DAB+ síť nových oblastí i přes nízký zájem o technologii mezi tamními posluchači. Hlavním technologickým partnerem je EmiTel, doplňuje ho společnost PSN Infrastruktura.

Čtěte také

Podle vyjádření Polského rozhlasu pro portál Wirtualnemedia by měl být v letošním roce rozšířený signál do regionů Elbląg, Giżycko, Konin, Łomża, Ryki, Dębica, Nowy Tomyśl, Tarnobrzeg, Kamieńsk, Rybnik, Jarocin, Dębica, Ogrodzieniec a okolí. Pro české posluchače blízko hranic s našimi severními sousedy je dobrou zprávou, že zvláště v loňském roce došlo k posílení pokrytí o nové oblasti, jako jsou Sněžné jámy nebo Klodzko – Czarna Góra.

Portál Wirtualnemedia dále doplňuje, že naplánované je také rozšíření do regionu Bieszczady, Středního Pomořanska, západní části Lodžského vojvodství a východní části Velkopolského vojvodství. Z pohledu českého posluchače není nabídka Polského rozhlasu příliš atraktivní. K dispozici je kromě čtyř okruhů Polskie Radio například i speciální vysílání pro řidiče, ukrajinskou menšinu, vysílání do zahraničí nebo Radio Chopin věnované vážné hudbě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související