Polský rozhlas spustil nový DAB+ vysílač nedaleko hranic s Běloruskem

10. únor 2021

Z vysílače Siedlce/Łosice spustil Polský rozhlas stejnou programovou nabídku, která je dostupná posluchačům ve Varšavě. Nové středisko má výkon 22,5 kW a pro síť veřejnoprávního média jde také o další významnou kótu celé sítě.

Polský veřejnoprávní rozhlas uvedl v uplynulých týdnech do provozu další stanoviště pro digitální vysílání DAB+. Z lokality Siedlce/Łosice je signál šířen na kanálu 11A s výkonem 22,5 kW. Jde tak o další významnou kótu, která rozšíří pokrytí technologií DAB+. Na spuštění vysílače upozornil portál RadioPolska. Pokryty jsou mimo jiné oblasti Siedlce, Łosice, Sokołów Podlaski nebo Siemiatycze. Vysílač bude pravděpodobně díky vysokému výkonu zachytitelný i v části Běloruska. Nová kóta se nachází nedaleko od státní hranice.

V současné době jsou v multiplexu z vysílače Siedlce/Łosice šířeny programy Jedynka, Dwójka, Trójka, Czwórka, Polskie Radio 24, Polskie Radio Dzieciom, Polskie Radio Chopin, Polskie Radio Kierowców, Radio Poland a regionalní Radio Dla Ciebie. Posluchači v dotčených lokalitách tak mají k dispozici stejnou programovou nabídku jako obyvatelé hlavního města Varšavy. Na základě výběrového řízení, které loni v březnu vyhlásil Polský rozhlas, by mělo dojít ještě ke spuštění nového střediska v oblasti Warszawa-Białystok.

autor: lukpo
Spustit audio

Související