Polský veřejnoprávní rozhlas plánuje na rok 2021 další rozšiřování digitálního rádia DAB+

24. listopad 2020

Do dvanácti nových oblastí by se měl v příštím roce rozšířit signál multiplexu polského veřejnoprávního rozhlasu. Se vstupem DAB+ se počítá i pro Dolnoslezské vojvodství, které sousedí s českým územím.

Polský veřejnoprávní rozhlas bude v příštím roce pokračovat ve zlepšení pokrytí signálem digitálního rádia DAB+. S odvoláním na Kancelář správní rady Polského rozhlasu o tom informoval portál Wirtualnemedia.pl. Relevantnost této zprávy podtrhuje i fakt, že ji na sociálních sítích okamžitě převzal i telekomunikační operátor EmiTel. Lepší pokrytí signálem se má dočkat celkem dvanáct vojvodství včetně Dolnoslezského, které přímo souvisí s Čechami. O konkrétních kótách však článek zatím nehovoří.

„Rozšíření bude zaměřeno na doplnění rozsahu stávajícího vysílání s přihlédnutím k hlavním komunikačním trasám a větším městům. Přesný rozsah bude stanoven v rámci připravovaného výběrového řízení. K expanzi nedojde dříve než ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021,“ sdělil webu Wirtualnemedia.pl zástupce Kanceláře správní rady. DAB+ multiplex Polskie Radio má velmi dobré pokrytí i směrem do Čech, a to zejména na kanálu 5B. V době havárie sítě RTI cz bylo možné tyto vysílače bez problémů přijímat i v Praze.

autor: lukpo
Spustit audio

Související