Polský veřejnoprávní rozhlas spustil ve městě Lodž novou digitální stanici

5. leden 2021

Obyvatelé polského města Lodž si mohou naladit vysílání nového digitálního okruhu Radio Lodž Extra. Kulturně orientovaná stanice má nabídnout rozhovory o umění, literatuře, divadle a filmu, přenosy kulturních akcí a další.

Polský veřejnoprávní rozhlas spustil 1. ledna ve městě Lodž novou digitální stanici určenou pro distribuci prostřednictvím DAB+ a na internetu. Okruh nese prosté označení Radio Lodž Extra. Na zahájení vysílání upozornil portál RadioPolska. Motto stanice zní do českého překladu „To je extra, Polské rádio Extra.“ Ve vysílání programu se mohou posluchači těšit na pořady věnované kultuře včetně hudebních formátů. Stanice může být v době epidemie Covid-19 významným pomocníkem pro kulturně orientované posluchače.

Ve vysílání stanice Radio Lodž Extra nemají chybět rozhovory o umění, literatuře, divadle a filmu, přenosy kulturních akcí, festivalová studia, koncerty, DJ sety i rozhlasový archiv. Kromě kultury, která bude tvořit 57 % programu a zábavy (38%) mají v roce 2021 dostat ze dvou procent prostor i další informace, a po jednom procentu publicistika a také sport. Rozhlasová síť je šířena z vysílače Komin EC-4 na kanálu 5C výkonem 9,28 kW. Součástí programové nabídky jsou dále celoplošné i speciální okruhy Polského rozhlasu.

Zájemci mohou navštívit také profil stanice na sociální síti Facebook.

autor: lukpo
Spustit audio

Související