Popularita digitálního rádia DAB+ v Německu dlouhodobě roste s rozmanitostí programové nabídky

21. červenec 2020

U našich západních sousedů funguje již více než 260 regionálně odlišných programů, z nichž 65 je vysíláno exkluzivně pouze na digitální platformě. Mohutným impulsem bude v Německu spuštění nového multiplexu DR Deutschland 2 s šestnácti celoplošnými stanicemi.

Organizace Digitalradio Deutschland zveřejnila v uplynulých dnech tradiční report, který je bilanční zprávou na poli DAB+ rozhlasu v Německu za posledního půl roku. Potvrzuje se jasný trend – popularita technologie roste s pestrostí programové nabídky. U našich západních sousedů funguje již více než 260 regionálně odlišných programů, z nichž 65 je vysíláno exkluzivně pouze na digitální platformě. Mohutným impulsem bude v Německu spuštění nového multiplexu DR Deutschland 2 s šestnácti celoplošnými stanicemi.

Rozhlasovou stanici Deutschlandfunk, která je jediným informačním programem v TOP10 nejoblíbenějších okruhů na trhu, si denně naladí 2,11 milionů posluchačů. Pro rodinu Deutschlandradio je klíčovým distribučním kanálem právě DAB+. Díky němu nabízí i speciální program Dokumente und Debatten. Německo navíc plánuje i další zemské a regionální sítě. Z pohledu českého čtenáře je nejzajímavější chystaný místní multiplex pro město Chemnitz, který by mohl nabídnout až dalších patnáct programů různého zaměření.

autor: lukpo
Spustit audio

Související