Praha TV vstoupila do DVB-T2 multiplexu 24, metropolitní stanici naladí i diváci ve středních Čechách

1. říjen 2021

Metropolitní stanice Praha TV je od pátku 1. října také součástí DVB-T2 multiplexu 24, doposud byla šířena v Regionální síti 4. Operátor Digital Broadcasting ji kromě území hlavního města na kanálu 42 nabízí i divákům ve středních Čechách na kanálu 44.

Společnost Digital Broadcasting, která je operátorem DVB-T2 multiplexu 24, začala ve své programové nabídce šířit další regionální televizi, metropolitní Praha TV. Ta je ovšem divákům k dispozici pouze na území hlavního města a středních Čech, opět v rozlišení 960x540p. Program byl doposud k dispozici pozemní cestou pouze v DVB-T2 nabídce Regionální sítě 4 společnosti Prague Digital TV. V Praze naladí zájemci stanici nově i na kanálu 42, mimo město pak na kanálu 44.

V současné době tedy probíhá tzv. paralelní distribuce, vysílání Praha TV ve dvou televizních multiplexech. V Regionální síti 4 je stanice označena jako Praha TV, v multiplexu 24 jako PRAHA TV. I přes tuto paralelní distribuci pokračuje regionální televize v řádném vysílání prostřednictvím původního operátora za standardní distribuční smlouvy. V době psaní textu nebyla v DVB-T2 multiplexu 24 šířena signalizace pro červené tlačítko HbbTV.

autor: lukpo
Spustit audio

Související