Převzetí kabelového operátora UPC dostalo zelenou, Vodafone má transakci dokončit 31. července

18. červenec 2019

Ke stávajícím téměř čtyřem milionům klientů mobilních služeb si může nyní připočítat Vodafone více než půl milionu zákazníků internetu a kabelové televize.

Telekomunikační firma Vodafone dostala od Evropské komise zelenou pro převzetí kabelového operátora UPC Česká republika. Spolu s naším trhem, Německem, Maďarskem a Rumunskem byla schválena transakce ve výši 18,4 miliardy eur. Vodafone v tiskové zprávě slíbil, že operace má přinést nejen zvýšení konkurenceschopnosti, ale i nové služby pro běžné uživatele i firemní zákazníky. Ke stávajícím téměř čtyřem milionům klientů mobilních služeb si může nyní připočítat Vodafone více než půl milionu zákazníků internetu a kabelové televize.

„Česká republika má velmi konkurenceschopnou průmyslovou základnu a je na špičce řady odvětví. Toto vedoucí postavení si však dokáže udržet jen v případě, pokud nejen svůj průmysl, ale i společnost, vzdělávání nebo služby úspěšně a rychle digitalizuje,” uvedl Petr Dvořák, generální ředitel Vodafone Czech Republic, a doplnil: „Podmínkou pro udržení tohoto vedoucího postavení České republiky je i silná technologická platforma umožňující rychlou a úspěšnou digitalizaci, kterou budeme moci tímto spojením nabídnout.”

Spojením Vodafone a dosavadních aktivit Liberty Global na několika trzích se telekomunikační skupina dostane mezi přední evropské konvergentní hráče se 116 miliony zákazníků mobilních služeb, 22 miliony zákazníků kabelové televize a vysokorychlostních sítí nové generace, která pokrývá na 122 milionů domácností a firem. Více než polovina příjmů Vodafone Group tak bude přicházet z pevných a konvergovaných služeb. Nové možnosti technologického rozvoje obohatí inovacemi a konvergovanými službami přes sto milionů Evropanů.

Po dokončení transakce bude Liberty Global i nadále jednou z předních společností zabývajících se konverzí videa a širokopásmového připojení. Její operace nadále pokračují v zemích, jako je Velká Británie, Irsko, Belgie, Švýcarsko, Polsko a Slovensko. Liberty Global v těchto zemích obhospodařuje 25 miliónů domácností se stejným počtem videokonferenčních, širokopásmových a pevných telefonních služeb a šesti miliony mobilních služeb. Liberty Global rovněž vlastní 50 % společného podniku VodafoneZiggo Nizozemí se 4 miliony klientů, což přináší 10 milionů pevných linek a 5 milionů mobilních služeb.

autor: lukpo
Spustit audio

Související