Příjem, který se zapíše do historie: Krušné hory nabídly 12 DAB+ multiplexů ze Skandinávie

21. únor 2023

Cesty Páně a elektromagnetických vln jsou nevyzpytatelné. Toto motto si musel několikrát opakovat v 7. týdnu letošního roku lovec dálkových signálů z Voticka, který na německé straně Krušných hor zachytil neuvěřitelných dvanáct rozhlasových sítí ze Švédska, Norska nebo Dánska. Svým záchytem v oblasti DAB+ přepsal pan Pavel všechny myslitelné rekordy.

„Ve středu 14. února byla možnost si poslechnout a naladit zajímavé kanály ze Skandinávských zemí, nejednalo se jen o omezené území, ale situace tomu napomohla a nebyl problém ladit multiplexy nejen v Praze a ve středních Čechách (jižní část). Já se chtěl trochu ohřát, tak jsem vyrazil za sluníčkem trochu do hor a kousek za hranici s Německem,“ popsal ve skupině Digitální rádio DAB+ Česká republika pan Pavel (víz zde).

Čtenář portálu Digitální rádio z Voticka portálu Digitální rádio popsal, že signál zachytil na německé straně Krušných hor (Erzgebrige) v lokalitě Hirtstein (bei Satzung) ve výšce 890 metrů nad mořem. K DAB+ přijímači byla připojena anténa Emme Esse 7RB3, která je vhodná právě i na cesty do terénu. Většina zachycených multiplexů ze Skandinávie se pohybovala nad hranicí jednoho tisíce kilometrů, pochopitelně s výjimkou Dánska.

autor: lukpo
Spustit audio

Související