Prima neustoupí. Televize nasadila kvůli vypnutí svých kanálů v O2 TV speciální spot

5. únor 2022

Bitva mezi společností FTV Prima a operátorem O2 Czech Republic pokračuje a neutichá ani v průběhu víkendu. Ve vysílání mediální skupiny se objevil promo spot, který již informuje o přerušení distribuce signálu pro platformu O2 TV jako o definitivní záležitosti. FTV Prima odkazuje diváky na platformu DVB-T2, ale také pořízení jiné placené služby.

„Ani přes veškerou naši snahu jsme se nedohodli na vysílacích podmínkách s poskytovatelem služeb O2. Můžete tak přijít o své oblíbené pořady, jako jsou například seriály Slunečná nebo ZOO. Bát se ale nemusíte, způsobů, jak přijímat naše vysílání, je celá řada,“ informuje diváky v novém spotu, který byl dnes nasazen do vysílání, FTV Prima. Čtenář Matěj naší redakci sdělil, že televize aktuálně nasadila spot s rotací každé reklamní přestávky, a to jeden až dvakrát.

Jádrem sporu je skutečnost, že společnost O2 CZ jako dominantní hráč placené televize na trhu nechce Primě ustoupit v požadavku na blokaci přetáčení pořadů vpřed, respektive možnosti přeskakování reklamních přestávek. V tomto sporu operátora podpořila i konkurenční společnost Telly, na požadavky FTV Prima ale nakonec musela, jak sama uvedla, pod tlakem přistoupit. Dá se považovat prakticky za jisté, že celá záležitost bude mít mezi oběma stranami právní dohru.

autor: lukpo

Související