Prima ruší tiskovou konferenci k české verzi CNN, novou televizi představí jiným způsobem

10. březen 2020

Důvodem k tomuto kroku je nařízení vlády, která zakazuje pořádání hromadných akcí, a to jak veřejných, tak soukromých, s platností od dnešní 18. hodiny.

Plánovaná tisková konference ke spuštění české verze zpravodajské televize CNN se nakonec neuskuteční. Dnes to oznámila společnost FTV Prima, která bude jejím provozovatelem. Důvodem je pochopitelně nařízení vlády v souvislosti s koronavirem. Od dnešní osmnácté hodiny platí zákaz pořádání veškerých akcí s více než sto účastníky. Právě do této kategorie měla patřit i tisková konference CNN Prima News. 

„Vzhledem k této skutečnosti jsme nuceni zrušit avizovanou tiskovou konferenci ke startu CNN Prima News, plánovanou na středu 11. března 2020 v prostorách sídla naší firmy. V současné době pracujeme na variantě, která vás seznámí nejen s detaily přípravy, našimi tvářemi a programovým schématem, ale i se samotným studiem CNN Prima News,“ napsala dnes novinářům Adam Halmoši, který má komunikaci nové televize na starosti.

Čtěte také

 

„Opatření jsou nutná. Koronavir vícero států nemá pod kontrolou. Budeme rádi, když veřejnost pochopí opatření. Naše dosavadní opatření byla správná. Evropa koronavir nezvládá. Prioritní je starost o naše občany. Nechceme, aby se stalo to, co se stalo v Itálii,“ reagoval na dnešní tiskové konferenci premiér Andrej Babiš. Vzhledem k tomu, že koronavirus se na jihu Evropy vymkl kontole, je celá Itálie v karanténě. 

„Situace v Evropě se nevyvíjí dobře,“ potvrdil ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, a doplnil: „Je dobré to řešit v době, kdy je ještě čas a ne, aby to dopadlo jako v Itálii, kdy počet nakažených je stále vyšší a vyšší. Máme čtyřicet nakažených a ze včerejška máme případ, který je přelomový. Jde o člověka, který nemá cestovatelskou anamnézu. Doposud měli všichni pacienti cestovatelskou anamnézu. (…) Budeme dělat maximum pro to, aby se nákaza nerozšířila, ale je to na odpovědnosti každého z nás.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související