CNN Prima News nebude naší konkurencí, říkají k novinkám zástupci Televize Seznam, na podzim změní grafiku

3. březen 2020

Televize Seznam plánuje kromě zpravodajství a publicistiky také mix filmů, seriálů a dokumentů. Další změny mají být patrné v programovém schématu od podzimu. Smělým cílem je dosáhnout na přelomu letošního a příštího roku podílu na publiku ve výši jednoho až dvou procent.

Chystanou zpravodajskou stanici CNN Prima News nevnímají zástupci Televize Seznam jako svou přímou konkurenci. Portálu Digitální rádio to řekl pří příležitosti představení nového programového schématu ředitel stanice Ivan Mikula. Seznam nadále nechce být čistě zpravodajskou a publicistikou televizí, ale de facto plnoformátovou. V novém schématu proto nechybí filmy, seriály ani dokumenty. „CNN bude postavená podobně jako ČT 24, takže to pro nás není ohrožení. Divákům chceme nabídnout určitý mix,“ uvedl Mikula.

V současné době se stanice pohybuje pod půl procentním podílem na publiku a nové programové schéma má tuto hodnotu pochopitelně změnit. „Po změnách vidíme dramatický nárůst sledovanosti. Chceme se dostat na podíl 1 až 2 % na přelomu letošního a příštího roku,“ konstatoval ředitel celoplošné televize. Investice do programového schématu, které zahrnuje přibližně 900 hodin obsahu, se pohybuje ve výši nižších desítek milionů korun. Zástupci televize zdůraznili, že v souvislosti se vstupem do DVB-T2 zde stanice vysílá v HD.

Čtěte také

Co se týká aktuální publicistiky, Televize Seznam nabídne divákům každý den Odpolední a Večerní zprávy – v 15:30 (delší) a 18:30 (kratší, 16 minut), Zpravodajství má být podle zástupců stanice rychlé, úderné, jednoduché. „Na co nejkratší ploše plánuje nabídnout co nejvíce témat,“ uvedl vedoucí zpravodajství Pavel Cyprich s tím, že nicméně na klasické novinářské postupy se nebude hřešit. Cílem je podle jeho slov být „maximálně výstižní“. Tematicky budou zprávy široce rozkročené. Významnou roli sehraje grafika.

Z akvizičních titulů se ve vysílání objeví například seriál PC Rebelové, všechny čtyři série, nebo Špinavý byznys, následovat bude magazín Garáž a Králové vrakovišť. Seznam pochopitelně pokračuje i s úspěšnými vlastními formáty. Detailně se můžete s programovým schématem seznámit ve fotogalerii výše. Konec týdne – pátky, soboty a neděle – bude věnovat Televize Seznam ve večerních hodinách filmům, například Fantastická žena, Mžitky nebo Střídavá péče. Oceněné snímky budou vysílány v originálním znění s titulky.

Televize Seznam, to ale není pouze klasické lineární vysílání. Významnou roli v distribučním mixu hraje i stejnojmenný on-line portál, který je k dispozici v rámci chytrých televizorů a také technologii HbbTV (červené tlačítko). „Naší snahou je, aby veškerý obsah, který je dostupný klasickými cestami byl dostupný i na našem portálu. U původního obsahu to není problém, u akvizic bohužel ano,“ sdělil Digitálnímu rádiu ředitel televize Ivan Mikula. Další novinky v programu se mají objevit na podzim, kdy proběhne kompletní redesign grafiky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související