Privátní multiplex DAB Thueringen už se čtrnácti programovými pozicemi

21. listopad 2023

Digitální rozhlasová síť DAB Thueringen, která odstartovala před dvěma lety, v říjnu 2021, se dočkala významného rozšíření. Nově je zde k dispozici čtrnáct programových pozic. DAB+ multiplex obsahuje nově regionální verze stanice Antenne Thüringen a LandesWelle Thüringen.

Čtěte také

Durynský privátní multiplex si ke svému dlouletému výročí nadělil nabídku nových regionálních verzí West, Mitte a Ost v případě Antenne Thüringen a Landeswelle Thüringen. Každá z těchto dvou jmenovaných stanic je v multiplexu k dispozici čtyřikrát, protože je zde šířen i centrální program. Vzhledem k tomu, že v Durynsku nejsou v provozu regionální sítě, místní odpojování není možné na jednotlivých vysílačích. Řeší se proto tímto způsobem.

Kromě Antenne Thüringen a LandesWelle Thüringen jsou v DAB+ multiplexu dale šířeny programy Radio Top 40, Antenne Thüringen Classics, Schlager Radio, 89.0 RTL, Antenne Ostalgie a Radio Holiday. Většina stanic má nastavený datový tok na hodnotu 80 nebo 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Výjimkou je rádio 89.0 RTL, která disponuje dokonce se 144 kbps. Multiplex je nově šířen ze tří vysílačů, k detailům se v našem zpravodajství dostaneme později.

autor: lukpo
Spustit audio

Související