Problémy s příjmem DVB-T2 má řešit nová pracovní skupina

20. květen 2022

V posledních týdnech se začalo naplno hovořit o problémech, které vznikly po spuštění jednofrekvenčních DVB-T2 sítí, o nichž se však již v zasvěcených kruzích hovoří od samotného přechodu na nový televizní standard. Konkrétní řešení v této oblasti má přinést nová pracovní skupina, jejíž vznik iniciovalo Ministerstvo průmyslu a obchodu.

V nové pracovní skupině, o níž ve svém dnešním vydání informuje tištěné vydání Deníku N na straně 10, mají zasednout zástupci zainteresovaných stran. Může jít tak nejen o zástupce Českého telekomunikačního úřadu nebo České televize, ale například i operátorů, kterých se problematika dotýká. Pracovní skupina bude řešit nejen aktuální problémy, ale i případnou budoucnost terestrické platformy, která je po roce 2030 otevřená a zatím nejistá.

Aktivitu v této problematice na sebe nedávno převzal přímo ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela, na kterého v dané věci intervenovali senátoři. Síkela označil jako hlavního viníka neřešení vleklého problému Český telekomunikační úřad, respektive jmenovitě jeho šéfku Hanu Továrkovou. Ta se následně v tiskové zprávě regulátora proti kritice ministra ohradila. Podle Jozefa Síkely je budoucnost pozemního vysílání čistě politickou záležitostí.

autor: lukpo
Spustit audio

Související