Provozovatel hudební stanice Power TV opravil dlouhotrvající problém

9. prosinec 2022

Hudební stanice Power TV vysílá po dlouhých měsících opět s doprovodnou grafikou. Program, který je z velkých operátorů k dispozici pouze v kabelové nabídce společnosti Vodafone, nyní obsahuje veškeré prvky, jako je logo a název pořadu. Z internetové TV v minulosti firma tento program vyřadila.

Power TV se vrátila k podobě grafickým prvků, které využívala, než došlo k samotnému výpadku. Vysílání identifikátoru stanice, tedy loga, je zákonná povinnost, na kterou v případě českých médií dohlíží Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) a v případě problému daného poskytovatele upozorní na tuto skutečnost. Power TV ovšem nevysílá na základě licence udělené na našem území. V minulosti o terestrické i satelitní oprávnění přišla.

Za projektem hudebního kanálu stojí polský podnikatel Michal Winnicki, který její českou mutaci spustil v srpnu 2018. Winnicki plánoval expandovat na náš hned s několika značkami, kvůli velké konkurenci na trhu ovšem neuspěl. Lokalizovaná verze dokumentární stanice Adventure TV byla ukončena – šířil ji nejen Vodafone, ale také operátor Skylink. Další plánovanou značkou byla stanice Top Kids s archivním obsahem pro dětské diváky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související