Hudební stanice Power TV přišla v Česku o licenci, vysílat však může dál

15. únor 2021

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání odňala satelitní licenci tematickému kanálu Power TV. Stanice pokračuje v distribuci nadále, protože je regulována polskou stranou. Podnikateli Michaeli Winnickemu, který program vlastní, se podařilo v Česku spustit i kanály Adventure TV a Top Kids.

Hudební stanice Power TV přišla v České republice o licenci. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) jí konkrétně minulý týden odňala dokument, který ji opravňoval k šíření signálu prostřednictvím družice.

Pro polského podnikatele Michaela Winnickeho, jenž program prostřednictvím své společnosti MWE Networks International provozuje, to však neznamená výraznější komplikaci. Regulace tematické televize Power TV nyní spadá do Polska, stejně jako je tomu v případě dalšího Winnickeho projektu, kanálu Adventure TV.

Čtěte také

„Oba programy, to znamená Power TV a Adventure TV, máme registrované na polské licence vysílací rady KRRiT,“ potvrdil naší redakci mluvčí společnosti Vodafone Ondřej Luštinec.

Winnicki měl v době svého vstupu na český trh velké plány a byl otevřen směrem k médiím, na což ukazovala i jeho komunikace s portálem Digitální rádio. V první fázi plánoval uvést tematické kanály Power TV, Adventure TV a Top Kids. Poslední zmíněný program však má velmi malý zásah a v nabídkách tuzemských hráčů ho prakticky nenajdeme.

Největší úspěch zaznamenala ze zmíněných stanic Adventure TV, která je k dispozici například v nabídkách operátorů Vodafone a Skylink. Na polském trhu provozuje Winnicki i vlastní DVB-T sítě.

autor: lukpo
Spustit audio

Související