Provozovatel kanálů FilmBox spustil novou videotéku pro fanoušky tureckých seriálů, zatím bez české podpory

8. září 2021

Společnost SPI International, která je na českém a slovenském trhu provozovatelem kanálů FilmBox a dalších placených stanic, spustila také pro náš region online videotéku Dizi. Ta cílí výhradně na milovníky tureckých seriálů a tamní tvorby. Česká podpora ji bohužel jako u některých dalších programů SPI chybí.

Nová streamingová služba Dizi, která doposud fungovala v některých zemích jako klasický lineární placený kanál, je nově k dispozici jako webová stránka nebo aplikace pro některá chytrá zařízení. Lze předpokládat, že videotéka bude fungovat postupně na stejných zařízeních jako FilmBox+, tedy vybraných televizorech s připojením k internetu, Android TV, Apple TV a dalších. Podle očekávání zatím službě chybí jakákoliv česká podpora.

Zájemce za měsíční přístup v tuto chvíli zaplatí 4,99 euro, tedy v přepočtu necelých 130 korun. Kromě možnosti sledování kompletního obsahu videotéky je k dispozici také lineární kanál Dizi. Co se týká audia, podporována je arabština, turečtina, polština a bulharština; bohatší je výběr jazyků ve formě titulků, kromě angličtiny a arabštiny také albánština, rumunština, bulharština, makedónština, chorvatština a srbština. Rozlišení obrazu je 720p.

autor: lukpo
Spustit audio

Související