Provozovatel multiplexu COLOR DAB+ se neplánuje vzdát svých analogových kmitočtů

22. prosinec 2022

Podnikatel Miroslav Pýcha, který provozuje skrze společnost Joe Media digitální multiplex COLOR DAB+, bude pokračovat v případě svých rozhlasových stanic také v analogovém vysílání, a to i v lokalitách, kde je k dispozici právě pokrytí novější technologií. Vysílací rada mu prodloužila platnost jeho analogových kmitočtů de facto na neurčito.

Provozovatel rozhlasových stanic Radio Color a Hey Rádio se nemusí bát o jeho analogové frekvence. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) mu je prodloužila de facto na neomezenou dobu. V případě Coloru se to týká pražské a brněnské frekvence, u Hey Rádia pak kmitočtu pro hlavní město. RRTV v tiskové zprávě konstatuje, že FM vysílání v daných lokalitách neskončí dříve, než tři roky od přechodu na zemské digitální vysílání.

V současné době ale Česká republika žádnou strategii pro přechod komerčních rádií na technologii DAB+, případně jinou, nemá. V tomto případě se tak Color ani Hey o své analogové frekvence bát nemusí. Stejně postupoval mediální regulátor i v případě Dance Rádia a jeho pražského stowattového kmitočtu 102,9 FM, který je situován do městské části Jinonice. Dance Rádio vysílá pro hlavní město i na frekvenci 89,0 FM ze Zeleného pruhu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související