Podnikatel Pýcha chystá návrat rozhlasové značky Rádio Sázava, šířit ho chce v multiplexu COLOR DAB+

7. září 2022

K rozhlasovým stanicím Color Music Rádio a Rádio Hey plánuje podnikatel Miroslav Pýcha přidat také značku Rádio Sázava. Pýcha to dnes potvrdil v telefonickém rozhovoru redakci portálu Digitální rádio. Sázava je již k dispozici jako online projekt na internetu, působnost plánuje rozšířit i do DAB+. Důvodem má být absence české oldies stanice v pražském a rozhlasovém éteru.

Pokrytí multiplexu COLOR DAB+ na externí anténu

Pýcha chce spuštěním Rádia Sázava zaplnit mezeru v pražském a středočeském rozhlasovém éteru, která vznikla po ukončení FM vysílání Oldies Rádia na kmitočtu 103,7 po převzetí skupinou Media Bohemia. Ta následně kmitočet ponechala pro svou expandující stanici Rock Rádio a přesunula se na internet. Po několika měsících došlo k omezení programu a zrušení moderovaného programu. O vydání licence u vysílací rada požádala společnost Dada Media, kde Pýcha figuje coby jednatel.

„V DAB+ ani na FM neexistuje žádné oldies rádio,“ sdělil mediální podnikatel a doplnil: „Playlist by měl být složen z oldies a žánrů jako country a folk-rock s přesahem do ostatních kategorií.“ Miroslav Pýcha předpokládá, že stanice si najde své posluchače, a to i proto, že řada z nich v současné době nemá kam přeladit a formát tohoto typu jim chybí. Pýcha je připraven spustit projekt v multiplexu COLOR DAB+ ještě letos, jakmile společnost Dada Media obdrží potřebnou licenci.

autor: lukpo
Spustit audio

Související