Rádio Sázava a Hey Rádio se zvýhodněným příznakem v multiplexu COLOR DAB+

4. listopad 2022

Provozovatel rozhlasového multiplexu COLOR DAB+ opatřil názvy stanic Rádio Sázava a Hey Rádio speciálním znakem, který u některých přijímačů zvýhodní umístění těchto programů oproti ostatním. Před názvem se nově vysílá symbol „´“. Rádio Sázava je zatím posledním programem zařazeným v dané rozhlasové síti.

Aktuálně dvanáct programových pozic je šířeno v rozhlasovém multiplexu COLOR DAB+. Nově zařazený rozhlasový program je šířen s drobnou změnou v názvu ´Rádio SÁZAVA, stejná situace platí i pro Hey Rádio. Umístění speciálního znaku umožňuje na některých přijímačích preferenci programů na prvních pozicích. Rádio Sázava získalo licenci na jednom z posledních zasedání Rady pro rozhlasové a televizní vysílání.

Projekt COLOR DAB+ funguje v Praze a středních Čechách z vysílačů Strahov a Lbosín – rozhledna Špulka na kanálu 7C, oba vysílače mají vyzářený výkon 1 kW. COLOR DAB+ přináší do digitálního éteru zajímavou kombinaci nejen českých, ale i zahraničních stanic. Jeho součástí jsou také německé programy Schwarzwaldradio a Schlager Radio. Naladit je tu možné kromě jiných i některé stanice skupiny Radio United nebo společnosti Seznam.cz.

autor: lukpo
Spustit audio

Související