Provozovatel služby Kuki začal nabízet zákazníkům vlastní televizní tvorbu

16. září 2021

Společnost Smart Comp, která provozuje internetovou službu Kuki, začala nabízet svým zákazníkům první vlastní televizní tvorbu. Operátor se tak snaží touto novinkou lépe konkurovat v nepřeberné záplavě podobných služeb. Po jednoaktových hrách, které vznikly ve spolupráci s magazínem Reflex, nyní přichází se seriálem Hraj něco!

Internetový seriál Hraj něco! sleduje osudy trojice herců z brněnského divadla Husa na provázku v podání Dalibora Buše, Dominika Telekyho a Tomáše Žilinského, pro které se riziko vyhazovu stane impulsem k tomu „stát se lepšími herci“. Na vlastní pěst se proto vydají na spanilou jízdu po republice s cílem učit se hereckému řemeslu od těch nejlepších v oboru.

V šesti devítiminutových dílech se tak „utkají“ s hercem Národního divadla Brno Martinem Slámou, změří síly s ostravským uskupením Tři tygři nebo zavítají do hlavního města, kde se jim do cesty postaví pražští kolegové Vojta Kotek a Jiří Vyorálek.

Čtěte také

„Týmu stojícímu za seriálem se podařilo stvořit komediální dílo s originálním nápadem a neotřelým způsobem výpravy, které padne do noty každému fanouškovi improvizační komedie,“ uvedl Lukáš Pazourek, marketingový ředitel televize Kuki. Právě improvizace hraje v seriálu pod taktovkou Radima Svobody velkou roli – vznikl bez tradičního pevného scénáře. 

„To, že v případě Hraj něco! známe předem jen základní příběhovou osu jednotlivých dílů a většina dialogů vzniká improvizací na místě, nás nutí rychle přemýšlet a jednat. Nešlo by to ale bez ústřední herecké trojice se skvělou chemií a divadelního zázemí Husy na provázku,“ konstatoval režisér Radim Svoboda.

Seriál Hraj něco! je zatím největším původním projektem internetové televize Kuki. Vznikl v koprodukci s brněnským Divadlem Husa na provázku a filmovou produkcí Overhere. Dostupný bude zdarma pro klienty Kuki od zítřka, pátku 17. září.

autor: lukpo
Spustit audio

Související