Rádia Čas a Čas Rock v DAB+ ještě ve druhé polovině letošního roku

14. červen 2023

V průběhu druhé poloviny letošního roku plánuje spustit společnost Progress Digital svůj pilotní DAB+ multiplex na Benešovsku a v Buchově. Na středeční konferenci Digimedia 2023 to uvedl výkonný ředitel Digital Broadcasting Jakub Juhas. Oně firmy patří do portfolia mediální skupiny Pohoda, která provozuje ve vlastní síti také televizní a rozhlasové programy.

Čtěte také

„Experimentální vysílání DAB+ bychom rádi spustili ve druhé polovině tohoto roku. Spuštění dvou nových vysílačů pro nás má podstatný charakter, a to ne z hlediska testování DAB technologie, ale z hlediska SFN (jednofrekvenční sítě, pozn. red.),“ konstatoval Juhas s tím, že rozhlasová síť bude obsahovat stanice Rádio Čas a Čas Rock. Na základě nedávné koordinace získal operátor pro tento multiplex dva vysílače – Benešov/Kozmice a Buchov, oba ve středních Čechách na kanálu 5B s výkonem 1 kW.

Plány operátora Progress Digital tak nepřinášejí v experimentální fázi žádné překvapení. Rádia Čas a Čas Rock patří do portfolia mediální skupiny Pohoda, která zahrnuje také televize Relax a Rebel. Vysílání Rádia Dálnice bylo letos po několika měsících ukončeno. „DAB+ chceme šířit do budoucna z lokalit, které již využíváme pro DVB-T nebo DVB-T2,“ potvrdil výkonný ředitel Progress Digital. Své vystoupení uzavřel s tím, že souběh FM a DAB+ vysílání předpokládá na velmi dlouhou dobu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související