Rádio Dálnice chtělo do DAB+, vysněný projekt zesnulého rockera Pařízka teď na FM končí

21. březen 2023

Mediální skupina Pohoda na konci března vypne oficiálně všechny FM vysílače své rozhlasové stanice Rádio Dálnice. V tiskové zprávě, kterou vysílatel zveřejnil na jeho webových stránkách, uvedl, že stávající distribuce nevyhovuje současné konzumaci obsahu a jeho model se de facto přežil. Stanici rozjel před lety dnes již zesnulý Radim Pařízek.

Čtěte také

Projekt jediného, čistě silničního rádia v České republice dostává dva roky po smrti ostravského podnikatele a rockera Radima Pařízka nový směr. Pod vedením jeho dcery Nikoly Chrenčíkové Pařízkové a spolumajitelky skupiny Pohoda Kateřiny Pařízkové Rádio Dálnice končí jako klasická rozhlasová stanice šířená prostřednictvím FM vysílačů. Jejich provoz má být ukončen se závěrem tohoto měsíce. Pařízek v minulosti plánoval stanici šířit i přes DAB+.

Zakladatel a duchovní otec několika mediálních projektů měl vizi, že na projektu silničního rádia by mohla skupina Pohoda spolupracovat s Českým rozhlasem a mohlo by být případně i součástí tehdy ještě neexistujícího veřejnoprávního multiplexu ČRo DAB+. „Dálnice, jak ji známe, jako rádio, které si naladíte pomocí FM přijímačů v autě, ukončí ke konci března činnost, přesto, že jsme historicky dosáhli největší poslechovosti,“ uvádí Kateřina Pařízková.

Čtěte také

Radim Pařízek chtěl původně spustit Rádio Dálnice již začátkem roku 2010, nicméně narazil zejména na odpor velkých komerčních hráčů, kteří žalobami jeho spuštění de facto na řadu let zablokovali. Stanice stála zejména výhradně na pokrytí hlavních dálničních tahů a silnic z desítek nízkovýkonných vysílačů v pásmu VKV. Kvůli většímu zásahu využil Pařízek v minulosti ve formě Dopravního expresu i soukromé Rádio Hey Miroslava Pýchy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související