Radio Austria omezilo program, večer je z něj společník bez mluveného slova

30. září 2022

Rakouská privátní rozhlasová stanice, která je již od svého počátku součástí celoplošné sítě DAB+ Austria, významně opět omezila své vysílání. Nejen, že ve večerních a nočních hodinách už není slyšet moderovaný program v době plánovaných pořadů, ale nově se zde nevysílá ani zpravodajství. Díky DAB+ z Rakouska má stanice přesah i na české území.

Změn ve vysílání týkající se rakouského komerčního rádia si všiml portál Satellifax. Mezi tradiční večerní pořady stanice patřil blok Love Music, který byl doprovázen mluveným slovem. V současné době jde sice nadále o pásmo milostných hitů, nicméně úplně zde zmizel moderovaný program. Stanice tak ve večerních i nočních hodinách funguje prakticky pouze jako tzv. samohrajka, je tedy plně odbavována z počítače.

Při pohledu na webové stránky stanice zde návštěvník programové schéma nenajde. V jeho sekci je umístěna pouze fotka všech moderátorů s odkazem na jejich profily. Radio Austria je na našem území zachytitelné přirozeným přesahem rakouských DAB+ vysílačů v několika regionech. Jedná se zejména o jižní Čechy, Vysočinu nebo Jihomoravský kraj. V tomto multiplexu dále vysílají například Radio Flamingo, Radio Maria nebo Klassik Radio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související