Radio Imperium ukončilo paralelní distribuci v DAB+ pro polské Katovice

21. červenec 2022

Rozhlasová stanice Radio Imperium ukončila se závěrem června paralelní distribuci ve dvou digitálních sítích pro polské město Katowice. Nadále už probíhá jeho šíření pouze v multiplexu na kanálu 12C. Rozhlasová síť operátora DABCAST má nyní pouze čtyři programové pozice.

Jak informoval server RadioPolska v multiplexu DABCAST Katowice jsou nyní k dispozici pouze programy Radio Bezpieczna Podróż, Radio Jasna Góra, Radio Maryja a Muzo.FM. V případě, že jsou údaje v online databázi Wohnort správné, je použit jednotný datový tok 136 kbps při použitém kódování AAC-LC. Takto vysokou hodnotu umožňuje právě nízká obsazenost DAB+ multiplexu.

Imperium je jedno z mála polských komerčních rádií, které spoléhají na distribuci prostřednictvím digitálního rozhlasového vysílání DAB+. Důvod je jednoduchý, stanice nemá k dispozici žádnou analogovou frekvenci. Kromě vybraných DAB+ multiplexů je možné tento program naladit také online. Kromě webových stránek je to možné i v mobilních aplikaci pro operační systém Android.

autor: lukpo
Spustit audio

Související