Rádio Orlicko testuje v pražském multiplexu COLOR DAB+

19. listopad 2021

Programová nabídka nové pražské rozhlasové sítě COLOR DAB+ se rozšířila o další stanici – východočeské Rádio Orlicko. Program je zde šířen pouze na omezenou dobu. Provozovatel si chce otestovat, jaké možnosti mu technologie přináší a co může posluchačům do budoucna případně nabídnout.

„Z hlediska testování je pro nás technologie zajímavá, ale jsme východočeské rádio, takže z dlouhodobého hlediska pro nás vysílání v jiných regionech nehraje velkou roli,“ uvedl pro portál Digitální rádio zakladatel stanice Věroslav Musil. Program by mohl v DAB+ multiplexu vydržet několik dní až jednotky týdnů. K vyřazení dojde pravděpodobně nejpozději na konci letošního roku. Na VKV je možné z místních vysílačů stanici naladit od října 2016.

„Přinášíme našim posluchačům to, co jinde nemají. Mapujeme a přinášíme informace především z oblasti kultury. Zveme do našich večerních pořadů známé i neznámé, ale zajímavé hosty. V oblasti hudby se snažíme o alternativní přístup. Jdeme cestou hudební kvality,“ představuje projekt na svém webu společnost Orlicko Media. Program je v multiplexu k dispozici s datovým tokem 96 kbps a jako slideshow je vysíláno jeho černobílé logo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související