Rádio Samson trápí existenční problémy, od 1. ledna 2022 už ho v DAB+ nenaladíte

18. listopad 2021

Digitální rozhlasová stanice Rádio Samson se v období pandemie covid-19 dostala do existenčních problémů a inzerenti o ni ztratili zájem. Od listopadu omezila moderovaný program a od ledna příštího roku dojde k dalšímu razantnímu kroku – stanici už nebude možné naladit v žádném z tuzemských DAB+ multiplexů.

„10 let bojujeme s udržitelností a dvouleté období covidu bylo dost nešťastné. Na rádiu nebyl vzhledem k naší cílové skupině dlouhodobě zájem o reklamu. Mysleli jsme si, že budou stačit partnerské odkazy, ale i naši podporovatelé se dostali do nepříjemné situace,“ popsal portálu Digitální rádio výkonný ředitel Rádia Samson Pavel Vorel. Náklady stanici rostly i s postupujícím zvyšováním pokrytí DAB+ multiplexů, ve kterých stanice vysílá.

„Operátoři Teleko a RTI k nám byli velice vstřícní, ale bohužel toto vysílání nedokážeme udržet. Od 1. ledna 2022 v terestrickém vysílání skončíme,“ sdělil Vorel. Stanice se krátce objevila i v novém pražském multiplexu COLOR DAB+, ale ještě v průběhu včerejšího dne zde byla testovací pozice vypnuta. Výkonný ředitel Rádia Samson potvrdil, že by se rád s vysíláním do DAB+ vrátil, vše ale bude souviset s tím, zda se projektu začne dařit.

„Klienti nás berou vzhledem k naší cílové skupině jako okrajovou záležitost. Daří se naopak Rádiu Západ, se kterým jsme vytvořili obchodní zastoupení, protože jde o regionální program a ten inzerenty zajímá,“ přiblížil Pavel Vorel s tím, že Rádio Samson by mělo pokračovat na internetu. Nepůjde o klasické pravidelné moderované bloky, ale zůstanou aktuální vstupy a některé předtočené materiály. „Bude pokračovat kulturní servis a festivalová léta,“ přiblížil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související