Radio Proglas žádá o novou licenci pro DAB+, ta stávající mu vyprší v prosinci

1. listopad 2021

Křesťanská stanice Radio Proglas žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o vydání nové licence pro pozemní digitální distribuci. Stávající oprávnění provozovateli končí 12. prosince letošního roku. Program je k dispozici v multiplexech operátorů RTI cz a Teleko digital.

Žádost o vydání nové licence pro pozemní digitální vysílání byla podaná na úřad regulátora 15. října, který se jí bude na některém z nejbližších zasedání zabývat. Radio Proglas je v současné době držitelem hned pěti licencí pro distribuci signálu. Kromě již zmiňovaného pomalu končícího oprávnění na celoplošnou digitální distribuci pomocí vysílačů jde dále o tři dokumenty na analogové šíření a další pro vysílání z družice.

Radio Proglas patří dlouhodobě mezi podporovatele digitálního rádia DAB+ a využívá distribuce prostřednictvím multiplexů operátorů RTI cz a Teleko digital. V praxi si tak lze na DAB+ přijímači naladit stanici také v oblastech, kde by to na analogovém rádiu nebylo možné. Kromě analogových FM a digitálních DAB+ vysílačů je stanice k dispozici také na platformě DVB-T2, a to v multiplexu 22 Českých Radiokomunikací.

DAB+ pokrytí radia Proglas
autor: lukpo
Spustit audio

Související