Rádio Rock v DAB+ multiplexu slovenského operátora Towercom

20. září 2022

Nová tematická rozhlasová stanice rádio Rock rozšiřuje nabídku programů dostupných u našich východních sousedů na platformě DAB+. Okruh se stal součástí multiplexu společnosti Towercom. Na území Česka je možné rádio Rock zachytit díky přirozenému přeshraničnímu zásahu slovenských DAB+ vysílačů.

Na rozšíření programové nabídky operátora Towercom upozornil ve skupině Digitální rádio DAB+ Česká republika - oficiální diskuse čtenář Mattej Mattej. Vzhledem k tomu, že společnost zatím tuto novinku nepotvrdila, lze ji považat zatím za experiment. Nejsou k dispozici ani doplňková data, jako jsou například obrazové informace, tzv. slideshow, nebo doplňkový servis ve formě názvu interpreta, skladby apod.

Pro slovenský DAB+ je rozšíření o novou rozhlasovou stanici dobrou zprávou, který může částečně zvednout zájem o tuto technologii. Pro tohoto vysílatele je digitální rádio vhodnou technologií, jak může rozšířit svůj program pozemní cestou k většímu množství posluchačů, které mu neumožní analogové FM vysílače. Na Moravě je možné zachytit DAB+ multiplex operátora Towercom na kanálu 12A ze Žiliny nebo 10C z Nitry.

autor: lukpo
Spustit audio

Související