Rádio Samson chce vrátit posluchačům moderovaný program, na akci má tři měsíce

1. prosinec 2021

Rozhlasová stanice Rádio Samson, která ke konci roku z finančních důvodů opustí tuzemské DAB+ multiplexy, potřebuje vybrat 170 tisíc korun na to, aby mohla do vysílání vrátit moderátory. Akce na portálu Donio potrvá tři měsíce. Za první den trvání aukce se provozovateli stanice podařilo vybrat již 23 tisíc korun.

„Projekt se zrodil v hlavě programového ředitele Martina Pergla, který se s moderátorským „oněměním“ rádia, které ve spolupráci s celým týmem tvořil od jeho počátků až do těchto těžkých časů, nemůže smířit. Není ale sám, k vytvoření projektu ho inspirovaly spousty mailů, telefonátů i reakcí na Facebooku od posluchačů, kteří plnohodnotné vysílání postrádají,“ píše tým stanice, kterou covidová doba dostala do finančních potíží.

Provoz rádia chce majitel stanice, hudebník Jaroslav „Samson“ „Lenk utáhnout díky pomoci lidí, kteří se okolo tohoto folk-country-bluegrassového projektu pohybují. Vybraná částka má být určena výhradně na odměny moderátorům a jejich každodenní práci. Dobročinná akce za návrat moderovaného programu je zatím na samém začátku. V úterý podvečer bylo vybráno za účasti čtrnácti přispěvatelů prozatím 23 tisíc korun, konečná meta je 170 tisíc.

autor: lukpo
Spustit audio

Související